Фарширований хліб: ідеї та рецепти

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Фарширований хліб: ідеї та рецепти

Credits

Фарширований хліб — страва, в якій поєднується одразу кілька переваг. Це смак і аромат щойно спеченого буханця. Мегасмачний бутерброд, який можна їсти великою компанією. Сніданок чи вечеря — за лічені хвилини. Бюджетні й водночас ошатні ласощі.

Хліб із сиром — це завжди безпрограшний варіант, ну, а гарячий і з будь-якими іншими доповненнями — справжній подарунок для тих, кому потрібно швидко і сердито. Вибирайте вироби зі щільною скоринкою і м'якою серединкою. Вибирайте ті, що важать до 800 г,  хоча рецепти нижче досить гнучкі, тож вага буханців не є визначальною. Круглі короваї, багети, чіабати, булочки або звичайні батони — всі вони годяться для фарширування.

Єдина річ, без якої не обійтися, — гострий, як бритва, ніж, здатний різати, а не тиснути м'якоть.

У всіх трьох стравах використаний сир, і це може бути як вишукані і й недешеві чедер, рокфор і камамбер, так і невигадливі плавлений або естонський. Твердий, з цвіллю, розсольна бринза або суміш самих різних сирів — підходять вони всі або їхнє поєднання.

Хочете зробити ситнішу страву, додавайте ковбасу, сало чи горіхи, для легкої — сир, яблука, овочі. Експериментуйте відчайдушно — страву фактично неможливо зіпсувати.

Як і коли їсти фарширований хліб — на ваш вибір, але це може бути великий сімейний бутерброд на сніданок, легкий перекус для пікніка, доповнення до супу або гарнір до других страв.

Коровай "Посмішка мавра"

Credits

Інгредієнти на 6 порцій:

1 чорний коровай на кшталт "Білоруського"

1 1/2 скл. тертого твердого сиру типу "Російський" або "Голландський"

1 ст. л. сушених пряних трав

¼ ч. л. меленого червоного перцю

2 ст. л. вершкового масла

Розігрійте духовку до 200°С. Наріжте хліб кубиками, але не наскрізь, а тільки верх, і залиште нижню частину — близько 2 см — цілою. Вам знадобиться дуже гострий ніж. Змішайте сир з травами і перцем. Нафаршируйте виріб сумішшю, обережно посипавши всі проміжки між вертикальними скибочками. Покладіть буханець на лист фольги і полийте верх розтопленим вершковим маслом. Огорніть щільно в фольгу і поставте в духовку на 10 хвилин. Відкрийте фольгу і дайте буханцю підрум'янитися ще 3-4 хвилини. Подавайте одразу ж.

Багет "Французький поцілунок"

Інгредієнти на 6 порцій:

1 довгий французький багет

450 г яловичого фаршу

2 ст. л. нарізаної цибулі

1/2 скл. нарізаної селери

1 ч. л. подрібненого часнику

1 пакет сухого грибного супу

2 ст. л. молока

2 ч. л. соусу Вустершир

сіль і перець для смаку

1 ст. тертого сиру чедер

1/2 ст. л. нарізаної петрушки

Розігрійте духовку до 200°С. Розріжте хліб навпіл уздовж і виберіть м'якушку з середини. Обидві половинки укладіть на деко. Помістіть м'якушку у велику миску і розірвіть на дрібні шматки. Обсмажте яловичий фарш і цибулю у великій сковороді на середньому вогні. Злийте змазку. Додайте селеру й часник. Тушкуйте кілька хвилин, поки селера не стане м'якою. Потім додайте сухий суп, молоко і соус Вустершир. Посоліть і поперчіть. Перемішайте і варіть суміш до загустіння — приблизно 5 хвилин. Додайте в суміш м'якуш і перемішайте як слід. Вилийте суміш у центр однієї з половинок багета. Присипте тертим сиром і накрийте другою половинкою. Випікайте 10- 15 хвилин. Вийміть з духовки і дайте постояти трохи, перш ніж нарізати скибочками і подати. Насолоджуйтесь! Це ефектна страва 3 в 1. Ідеальна закуска для пікніка, святкового столу або швидкого перекушування.

Примітка: дуже швидко можна точно за таким принципом приготувати варіант "Мужній" із житньою "цеглинкою", заповненою пюре з шинки і прянощів або печінковим паштетом з вареними яйцями.

Булочки "Омлетні"

Credits

Інгредієнти на 2 порції:

6 круглих булочок, як "Шкільна"

50 г оливок

1 ріпчаста цибулина

200 г печериць

пучок шпинату

4 ст. л. 25% -ї сметани

150 г твердого сиру

жменя кедрових горіхів

1 ст. л. рослинної олії

2-4 яйця

сіль, червоний мелений перець

Розігрійте духовку до 180 ° С. Очистіть і наріжте цибулю і гриби. Промийте і нарвіть шпинат. Цибулю і гриби обсмажте на олії в глибокій сковороді, додайте шпинат і, коли він западе, доповніть сметаною. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Посоліть, поперчіть.

На сухій сковороді обсмажте кедрові горішки. Наріжте оливки. Збийте яйця з сіллю і перцем. Змішайте всі інгредієнти — фарш готовий.

Зріжте у булочок верхівки — посоліть і поперчіть ізсередини і капніть кілька крапель олії. Наповніть кожну булочку начинкою і посипте зверху тертим сиром. Розкладіть на деку, збризніть сумішшю води й олії і поставте в піч на 10 хвилин.

Гарячий, ситний сніданок або перекус на роботу готовий.

Три переваги фаршированого хліба:

Credits

Замість сиру можна використовувати сир або просто вершкове масло з прянощами. Як начинка підходять також тушковані або сирі овочі, будь-які приправи, ковбаси, консервовані продукти;

для всіх рецептів годиться будь-який сир, зокрема підсохлий;

ви можете робити заготовки зранку, і все, що залишиться зробити ввечері, — увімкнути духовку.

Софія Фарах

Читайте також: Паштет а-ля фуа-гра: рецепт із доступних продуктів від Євгена Клопотенка

Наступна публікація