Мариновані баклажани: швидкий рецепт
Приготуйте соковиті, хрусткі, трохи гострі баклажани з овочами, часником і зеленню.
Швидкі мариновані баклажани / © Credits
Ароматна яскрава закуска, яку можна швидко приготувати та подати до столу вже за чотири години. У готовому вигляді мариновані баклажани можна їсти самостійно або з гарніром.
Інгредієнти
- баклажани
- 1 кг
- морква
- 1 шт.
- перець болгарський
- 1 шт.
- цибуля ріпчаста
- 1 шт.
- сіль
- 1 ч. л.
- олія
- цукор
- 2 ст. л.
- оцет 9%
- 2 ст. л.
- вода
- 2 ст. л.
- сіль
- 1 ч. л.
- часник
- 4 зубчики
- петрушка
- базилік
Баклажани вимийте і наріжте кружальцями, товщиною трохи більше одного сантиметра. Додайте одну чайну ложку солі, перемішайте та залиште на 25 хвилин. Потім відтисніть і обсушіть паперовим рушником. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією з двох боків до золотистого кольору.
Овочі вимийте, очистіть. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець наріжте середніми смужками, а цибулю — півкільцями. Обсмажте всі овочі 1-2 хвилини на олії і викладіть на тарілку.
Зелень петрушки та базиліка подрібніть.
Часник видавіть через прес.
Для маринаду з'єднайте цукор, оцет, воду, сіль, зелень та часник. Перемішайте.
У скляний контейнер викладайте шарами баклажани, овочі. Верхнім шаром мають бути овочі. Залийте маринадом та накрийте кришкою. Відправте в холодильник і дайте промаринуватися щонайменше чотири години. Періодично струшуйте, щоб усі овочі вкрилися маринадом.
Поради:
Не пересмажте баклажани, вони мають бути не сирими, та й залишитися цілими.
Баклажани можна залишити маринуватися на ніч.
Читайте також: