Приготуйте соковиті, хрусткі, трохи гострі баклажани з овочами, часником і зеленню.
Ароматна яскрава закуска, яку можна швидко приготувати та подати до столу вже за чотири години. У готовому вигляді мариновані баклажани можна їсти самостійно або з гарніром.
Інгредієнти
- Баклажани вимийте і наріжте кружальцями, товщиною трохи більше одного сантиметра. Додайте одну чайну ложку солі, перемішайте та залиште на 25 хвилин. Потім відтисніть і обсушіть паперовим рушником. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією з двох боків до золотистого кольору.
- Овочі вимийте, очистіть. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець наріжте середніми смужками, а цибулю — півкільцями. Обсмажте всі овочі 1-2 хвилини на олії і викладіть на тарілку.
- Зелень петрушки та базиліка подрібніть.
- Часник видавіть через прес.
- Для маринаду з'єднайте цукор, оцет, воду, сіль, зелень та часник. Перемішайте.
- У скляний контейнер викладайте шарами баклажани, овочі. Верхнім шаром мають бути овочі. Залийте маринадом та накрийте кришкою. Відправте в холодильник і дайте промаринуватися щонайменше чотири години. Періодично струшуйте, щоб усі овочі вкрилися маринадом.
Поради:
- Не пересмажте баклажани, вони мають бути не сирими, та й залишитися цілими.
- Баклажани можна залишити маринуватися на ніч.
Читайте також:
- Цікавий рецепт швидких маринованих огірків: секрет розкрила фудблогерка
- Як приготувати мариновані печериці за 5 хвилин: блогер перевіряє популярний рецепт
- Як приготувати малосольний оселедець в домашніх умовах