Сацебелі — найкращий соус для шашлику

Сацебелі — найкращий соус для шашлику

Credits

Збираючись на природу і замаринувавши м'ясо для шашлику, не забудьте приготувати соус сацебелі.

Приготування соусу сацебелі займе зовсім небагато часу, але результат перевершить всі очікування. Повірте, запропонованої порції на велику компанію не вистачить, тому що соус піде не тільки з м'ясом. Навіть невеликий шматочок лаваша, змочений в сацебелі, вам здасться делікатесом.

Інгредієнти:

  • 250 г томатної пасти;
  • 250 мл води;
  • 1 великий пучок кінзи;
  • 0,5 головки часнику;
  • 0,5 стручки гострого перцю;
  • 1 столова ложка хмелі-сунелі;
  • 1 чайна ложка винного оцту;
  • чабер;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

приготування:

До подрібненої кінзи додати пропущений через прес часник, подрібнений гострий перець, всипати хмелі-сунелі і чабер, посолити, поперчити, підлити оцет і ретельно розтерти в ступці, щоб кінза пустила сік, а спеції повніше відкрили свої аромати.

Томатну пасту розвести водою, розмішати до отримання однорідного стану, ввести розтерту кінзу і добре вимішати.

Аромат і гостроту сацебелі регулюйте кількістю спецій, часнику і гострого перцю, враховуючи, що, трохи постоявши, соус стає гостріше.

Читайте також: Масляний маринад для шашлику з баранини, яловичини, свинини і курятини