Шарлотка: класичний рецепт

Шарлотка: класичний рецепт

Credits

У серпні на зміну достатку ягід приходить різноманітність фруктів, найпопулярнішими з яких, без сумніву, є яблука.

Їх із задоволенням їдять свіжими, запеченими, в десертах. Ми ж пропонуємо вам спекти шарлотку — традиційний пиріг із яблуками.

Шарлотка — один із найпопулярніших літніх пирогів. Ніжна, повітряна, ароматна, з легкою кислинкою — ідеальний варіант для літньої випічки.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка цукру
  • 3 яйця
  • 3-4 яблука
  • вершкове масло
  • панірувальні сухарі
  • мелена кориця

Приготування

Яйця збити з цукром до стійкої піни, всипати просіяне борошно і акуратно вимішати. Тісто має вийти консистенції густої сметани.

Очищені від серцевини яблука нарізати невеликими скибочками і приправити корицею.

На дно змащеної вершковим маслом і притрушеної панірувальними сухарями форми налити трохи тіста, викласти на нього приготовані яблука і залити тістом.

Випікати 45-50 хвилин за 180°С.

На замітку

Після випікання поверхню застиглої шарлотки можна притрусити цукровою пудрою.

Яблука краще використовувати кисло-солодкі. Залежно від сорту яблук і рівня їхньої солодощі регулюйте норму цукру.

Щоб урізноманітнити випічку, як начинку використовуйте груші, сливи, абрикоси, персики, вишню. Фрукти беріть щільні, не перестиглі.

Взимку шарлотку можна спекти з родзинками і курагою.

Тісто за бажання ароматизують ваніліном.

Читайте також: Знаменитий сливовий пиріг з The New York Times: кумедна історія його популярності і рецепт

Наступна публікація