Путін порозмовляв з Макроном і Шольцом про війну проти України: подробиці

Дата публікації
Перегляди
31к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Путін порозмовляв з Макроном і Шольцом про війну проти України: подробиці

Фото: Associated Press

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц 28 травня провели телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Політики обговорили війну РФ проти України.

Як повідомили у Кремлі, Путін заявив, що російська сторона нібито готова відновити переговори з українською. У повідомленні також вказано, що перемовин призупинили начебто з ініціативи української делегації.

Путін також сказав Макрону з Шольцом, що бачить небезпеку в тому, що Україну "закачують" західною зброєю, адже це "дестабілізує ситуацію і загострює гуманітарну кризу".

Російський диктатор також цинічно заявив, що труднощі з постачанням продовольства – це наслідок помилкової політики Заходу та антиросійських санкцій. Тож Путін традиційно заявив про вимогу зняти обмеження з Росії.

Водночас голова Кремля розповів  європейським лідерам, що РФ нібито готова шукати способи безперешкодного експорту зерна, включно з вивезенням із чорноморських портів.

Окрім того, Путін поділився з Макроном і Шольцом своїми вигадками про те, як організовано "роботу з налагодження мирного життя" на Донбасі.

Нагадаємо, 27 травня з Путіним розмовляв австрійський канцлер Карл Негаммер. Після цього він повідомив, що президент Росії запевнив, що між РФ та Україною відбудеться обмін полоненими.

У Литві на секретну нараду зібралися росіяни для обговорення долі РФ без Путіна

У Литві на секретну нараду зібралися росіяни для обговорення долі РФ без Путіна

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація