Росія будує новий військовий полігон в анексованому Криму

Росія будує новий військовий полігон в анексованому Криму

Фото: Associated Press

РФ продовжує мілітаризувати український півострів.

Російські військові планують обладнати для навчання десантників новий полігон в окупованому Криму

Про це повідомляє сайт Міноборони РФ.

"Продовжиться нарощування бойового потенціалу. У 2022 році кілька десантно-штурмових та артилерійських підрозділів переозброять на сучасну техніку, будуть обладнані нові полігони Синя Осока в Іванівській області та Старокримський у Республіці Крим", - йдеться у повідомленні.

Усього в 2022 році планується провести близько 100 заходів підготовки органів управління, командно-штабні навчання з усіма з'єднаннями і військовими частинами ПДВ РФ.

"Основні зусилля будуть зосереджені на підготовці військ до відпрацювання дій на всіх стратегічних напрямках", - додали у військовому відомстві.

Нагадаємо, у Росії знову заговорили про "захист своїх громадян за кордоном" із застосуванням армії. Віцеспікер Ради Федерації РФ Костянтин Косачов сказав, що однією з підстав, за якими ЗС РФ можуть оперативно використовуватися за кордоном, є захист громадян Росії за межами її території у разі збройного нападу на них.

Слід зазначити, секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Росія завезла до тимчасово окупованого Криму понад 600 тисяч своїх громадян, щоб створити плацдарм для впливу в регіоні.

Читайте також: 

На останньому цьогоріч засіданні Ради нацбезпеки й оборони говорили про стан Збройних сил | Новини України

На останньому цьогоріч засіданні Ради нацбезпеки й оборони говорили про стан Збройних сил | Новини України
Наступна публікація