Уряд змінив тимчасового керівника Міносвіти

Уряд змінив тимчасового керівника Міносвіти

Фото: УНІАН

Уряд призначив на посаду нову тимчасову виконувачку обов’язків міністра освіти і науки Любомиру Мандзій.

Кабінет міністрів призначив нову тимчасову виконувачку обов’язків міністра освіти і науки - заступницю ексміністерки Новосад Любомиру Мандзій.

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду, повідомила пресслужба Міносвіти.

Слід зауважити, що Мандзій замінила на посаді тимчасового виконувача обов'язків міністра освіти і науки України Юрія Полюховича, якого призначили 10 березня.

"У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. І найважливіше - ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого", — відзначила Мандзій.

Слід зауважити, що Любомира Мандзій народилася 10 травня 1973 року у селі Опака Дрогобицького району Львівської області. Закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Географія». Працювала 15 років у виші. У 2016 році очолила департамент освіти і науки Львівської ОДА.

11 вересня 2019-го Любомиру Мандзій призначили на посаду заступника міністра освіти і науки Ганни Новосад. Вона вільно володіє польською мовою, а також має достатній рівень англійської.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський скликав позачергове пленарне засідання Верховної Ради України на 16:00 4 березня 2020 року. Він закликав Раду ухвалити кілька законів та ратифікаційних документів, заслухати звіт керівників силових структур, а також здійснити кадрові перестановки в уряді.

Під час засідання фракції "Слуга народу" ввечері 3 березня президент Зеленський озвучив список міністрів на звільнення та кандидатів на їхню посаду. Очікувалося, що окрім прем’єр-міністра Олексія Гончарука, будуть також змінені понад 10 міністрів, а декілька міністерств планується розділити.

Увечері 4 березня Рада проголосувала за відставку Гончарука та його уряду, призначення новим прем'єр-міністром Дениса Шмигаля, а також затвердила новий склад Кабінету міністрів, у якому залишились лише 6 колишніх міністрів. Детальніше про новий склад уряду читайте за посиланням

Уряд Гончарука пропрацював найменше за роки незалежності України

Уряд Гончарука пропрацював найменше за роки незалежності України

Повʼязані теми:

Наступна публікація