Естонія просить всі країни ЄС надати Україні статус кандидата на вступ до союзу

Естонія просить всі країни ЄС надати Україні статус кандидата на вступ до союзу

Фото: Associated Press

Очільник парламенту Естонії Юрі Ратас 19 травня надіслав листа спікерам парламентів Європейського Союзу із закликом підтримати надання Україні статусу країни-кандидатки на вступ до Європейського Союзу.

Ратас наголосив, що від 24 лютого "Україна самовіддано бореться за цінності Європейського Союзу та виявила максимальну рішучість і мужність у боротьбі з російською агресією".

Про це йдеться на сайті естонського парламенту.

"Сподіваюся, що позитивний висновок Комісії стане міцною основою для політичної підтримки країн Європейського Союзу щодо визнання України країною-кандидаткою на членство в Європейському Союзі у розумінні статті 49 Договору про Європейський Союз", – сказав Ратас.

За його словами, підтримка України з боку ЄС має вирішальне значення. Вона заохочує країну продовжувати необхідні реформи та дає громадянам України надію на стійкість. У листі очільник парламенту Естонії зазначив, що більше 90 відсотків населення України підтримують вступ до ЄС.

Ратас підкреслив, що Україна висловила готовність виконати всі умови для членства в ЄС, і надання статусу країни-кандидатки є важливим першим кроком у досягненні цієї мети. 

"Естонія підтримує надання Україні статусу країни-кандидатки на вступ до Європейського Союзу. Я сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо разом прийняти це рішення в Європейському Союзі. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб підтримати зусилля України", - підкреслив очільник естонського парламенту.

За його словами, в усій Європі існує потужна та беззастережна громадська підтримка України та її європейських прагнень. Крім того, нинішня напружена безпекова ситуація вимагає швидких і відповідальних рішень. 

"Сподіваюся, що ваш парламент підтримає пропозицію про надання Україні статусу країни-кандидатки на вступ до Європейського Союзу", – написав Ратас у своєму зверненні до спікерів парламентів країн ЄС.

Нагадаємо, очільниця МЗС Естонії домовилася з українською делегацією про відбудову Житомирської області.

ЄС має план повоєнного відновлення України на сотні мільярдів євро в обмін на реформи

ЄС має план повоєнного відновлення України на сотні мільярдів євро в обмін на реформи

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація