У Дніпрі після операції помер чоловік з коронавірусом

У Дніпрі після операції помер чоловік з коронавірусом

Фото: Associated Press

Коронавірус викликав ускладнення -  тромбозом нижньої кінцівки.

У Дніпрі зафіксували другу смерть від нової коронавірусної інфекції.

Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської ОДА.

Зазначається, що у 57-річного чоловіка був лабораторно підтверджений COVID-19. З діагнозом пневмонія він перебував на лікуванні у міській лікарні №21.

Коронавірус спричинив ускладнення - тромбоз нижньої кінцівки, а тому хворого для проведення операції перевели до іншої лікарні. Там йому зробили операцію. "На жаль, врятувати чоловіка не вдалося. Нині його тіло направили на експертизу", - розповів директор департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк. 

До слова, у Дніпропетровській області 310 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. Вдалося побороти COVID-19 13 пацієнтам. Двоє хворих померли.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей. 22 квітня карантин подовжили до 11 травня.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Чи свідчить здатність затримки дихання на 10 секунд про відсутність COVID–19 – Міфи про коронавірус

Чи свідчить здатність затримки дихання на 10 секунд про відсутність COVID–19 – Міфи про коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація