У НАБУ заявили, що затримали Чауса у "Феофанії"

У НАБУ заявили, що затримали Чауса у "Феофанії"

Фото: НАБУ / Facebook

Зазначається, що до завтра підозрюваний перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

У Національному антикорупційному бюро заявили, що їхні детективи затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва, підозрюваного в отриманні хабаря. НАБУ не вказує ім'я підозрюваного, але з посади чиновника, фото й контексту зрозуміло, що йдеться саме про Миколу Чауса.

Про це інформує пресслужба Бюро.

"У лікарні "Феофанія" детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди. Йому вручено клопотання про застосування запобіжного заходу, рішення щодо якого має ухвалити ВАКС (Вищий антикорупційний суд — Ред.)", — йдеться в повідомленні.

Засідання суду відбудеться завтра, 4 серпня, о 14:00. До цього часу, за словами детективів НАБУ, підозрюваний перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

"Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на таємницю слідства",  — підсумували у відомстві.

Фото: НАБУ / Facebook

Раніше НАБУ показали погоню за Чаусом. Спецназівці Національного антикорупційного бюро "не можуть поділити" Чауса з СБУ.

Нагадаємо, 30 липня Миколи Чауса про нібито викрадення якого повідомили ще в квітні 2021 року, виявили в селі у Вінницькій області.

  • 3 квітня стало відомо, що в Молдові в Кишиневі викрали українського екссуддю Миколу Чауcа, справа якого в Україні тягнеться з 2016 року. Його звинувачують у хабарництві.
  • Про те, що колишнього суддю викрали українські спецслужби, заявив адвокат Чауса.
  • Однак СБУ не коментувала це питання, там відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення в Молдові Чауса.
  • Згодом президент Молдови Санду доручила швидше провести розслідування цієї справи. У свою чергу глава МВС Молдови заявив, що Чауса викрали іноземці, які вже перетнули кордон з Україною.
  • Дружина Миколи Чауса Світлана звернулася із заявою до президента Володимира Зеленського з проханням втрутитися в пошуки її чоловіка.

Новини України: Чаус знайшовся – за словами адвоката, він перебував у шпиталі та потребує допомоги

Новини України: Чаус знайшовся – за словами адвоката, він перебував у шпиталі та потребує допомоги

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація