Коли Україна отримає перші системи Skynex і Skyranger

Коли Україна отримає перші системи Skynex і Skyranger

Система протиповітряної оборони Skynex від Rheinmetall / Фото: Rheinmetall

Ці системи допоможуть захищати бійців ЗСУ, український народ та інфраструктуру.

Перші зенітні артилерійські комплекси Skynex та баштові системи ППО Skyranger будуть в Україні у найближчому майбутньому.

Про це директор головного оборонного концерну Європи Rheinmetall Армін Паппергер розповів в ексклюзивному інтервʼю кореспондентці ТСН Оксані Ткаченкою.

Німецька компанія Rheinmetall від початку повномасштабного вторгнення Росії є одним з найбільших постачальників зброї Україні.

"Перші системи Skynex, я сподіваюся, в найближчому майбутньому Skyranger теж будуть в Україні. І ми зможемо захищати українських солдатів і український народ, і що дуже важливо – українську інфраструктуру", – заявив Паппергер.

Він також розповів, яке озброєння зараз найбільше закуповують європейські країни.

"Зараз дуже важливе виробництво ППО, особливо проти атак дронів. В нас є видатні системи на основі гармати, які здатні збивати безпілотники на 100%. Зараз 23 держави в черзі, щоби придбати ці системи", – повідомив директор Rheinmetall.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Перший завод зброї готовий, другий - на підході! Гендиректор Rheinmetall про співпрацю з Україною

До слова, у першому кварталі 2025 року до Україні з Франції прибуде перша партія винищувачів Mirage 2000-5.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація