Рецепт чизкейка зі свіжими ягодами на основі з печива

Рецепт чизкейка зі свіжими ягодами на основі з печива

Credits

Сезон фруктів і ягід в розпалі. Не упускайте можливості спробувати все, що дарує природа.

Щоб досягти максимального ефекту для здоров'я, намагайтеся вживати ягоди і фрукти в свіжому вигляді. Тільки таким чином організм отримає всі, що містяться в них, вітаміни.

Сьогоднішній рецепт чизкейку зі свіжими ягодами саме тим і хороший, що ягоди викладаються на вже готовий пиріг і не піддаються тепловій обробці.

Інгредієнти:

  • 800 г сиру
  • 400 г печива
  • 400 г ягід
  • 250 г цукру
  • 250 г сметани
  • 150 г вершкового масла
  • 120 г вершків 20%-ї жирності
  • 3 яйця
  • 1 пакетик ванільного цукру

Приготування

Печиво подрібнити в крихту блендером або качалкою.

Вершкове масло розтопити, остудити, з'єднати з крихтою і ретельно вимішати.

Приготовану масу викласти у змащену вершковим маслом роз'ємну форму і добре утрамбувати по дну і по всій висоті бортів, намагаючись, щоб дно виходило товщиною близько 1 см, а боки — близько 0,5 см. Поки готується начинка, форму з основою слід тримати в холодильнику .

Сир перебити занурювальним блендером, додати вершки і, продовжуючи працювати блендером, довести масу до кремоподібної текстури, після чого ввести 200 г цукру, яйця і ванільний цукор і збивати до отримання однорідної маси.

Сирну начинку викласти в охолоджену основу і випікати близько 50 хвилин за 170°С.

Сметану збити з цукром, що залишився, вилити на випечений чизкейк і допікати ще 7 хвилин за 200°С.

Ягоди вимити, обсушити, розкласти на поверхні остиглого чизкейка і витримати його в холодильнику 8-10 годин.

На замітку

Для приготування чизкейка можна використовувати вишню, черешню, суницю, полуницю, малину, ожину, смородину, чорницю або ягідний мікс.

Сир купуйте жирністю 10-15% і в жодному разі не зернистий. Частину сиру можна замінити вершковим сиром.

Для приготування основи використовуйте будь-пісочне або вівсяне печиво.

Читайте також: М'яке бананове морозиво: домашній рецепт

Наступна публікація