Росіянам ускладнили можливість працювати в Польщі

Росіянам ускладнили можливість працювати в Польщі

Фото: Associated Press

Для найму громадянина РФ на роботу в Польщі заборонять користуватися прискореною процедурою декларування, яка дозволяє легалізувати працевлаштування упродовж 7 днів.

Влада Польщі вирішила скасувати полегшений доступ росіян до польського ринку праці. Причиною цього, окрім розв’язаної Росією війни в Україні, стало також зростання ризику міграції з РФ.

Про це міністерка сім'ї та соціальної політики Польщі Марлена Малонг заявила в інтерв'ю PAP.

"Підприємці, які хочуть наймати на роботу громадян Росії на підставі дозволу на працевлаштування, вже не звільняються, як раніше, від проходження тесту ринку праці", – повідомила вона.

Тобто польський роботодавець не зможе взяти на роботу російського громадянина без документа, який видають органи центру зайнятості. 

Раніше можна було скористатися прискореною процедурою декларування, яка дозволяє легалізувати працевлаштування в Польщі протягом семи днів. Тепер таку можливість будуть мати лише громадяни Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Для запровадження змін Польщі ще потрібно внести зміни до двох нормативно-правових актів про сезонну роботу й регулювання видачі дозволів на застосування праці іноземців.

Нагадаємо, Сенат Польщі 26 жовтня ухвалив резолюцію про визнання влади Росії терористичним режимом. Свої голоси за резолюцію віддали 85 зі 100 членів Сенату.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація