У Херсонській області помер чоловік, у якого була підозра на коронавірус

У Херсонській області помер чоловік, у якого була підозра на коронавірус

Ілюстрація / Фото: Associated Press

Померлий чоловік не звертався до лікарів.

У Каховці Херсонської області помер 36-річний чоловік, у кoтoрого лікарі підозрювали інфікування новим коронавірусом COVID-19. Померлий два тижні тому повернувся з Пoльші і перебував на cамoізoляції.

 Про це повідомив мер Каховки Андрій Дяченко.

Як зазначається, чоловік мав всі симптоми коронавірусної інфекції, але лікувався вдома, не звертаючись за допомогою до медзакладу. Його смерть зафіксували 30 березня, причини якої має підтвердити експертиза.

"Чи був це коронавірус, дізнаємося, коли отримаємо результати аналізів. Мої щирі співчуття рідним і близьким покійного", - написав міський голова. 

Також наголошується, що під'їзд і квартира, де проживав чоловік, продезінфікують працівники ДСНС. Мер Каховки закликав громадян за наявності симптомів коронавірусу COVID-19 одразу звертатися до сімейного лікаря.

"Наполегливо прошу вас: якщо ви відчуваєте симптоми ГРВІ або підозрюєте у себе наявність коронавірусу, негайно звертайтеся до свого сімейного лікаря! Це може врятувати ваше життя", - додав Андрій Дяченко.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

У лікарні помер літній чернівчанин від коронавірусу – мер міста

У лікарні помер літній чернівчанин від коронавірусу – мер міста

Повʼязані теми:

Наступна публікація