Окупанти незаконно вивезли до Росії понад дві тисячі дітей – Верещук

Дата публікації
Перегляди
4632
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Окупанти незаконно вивезли до Росії понад дві тисячі дітей – Верещук

Фото: Офіс президента України

Віцепрем'єр-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що понад дві тисячі дітей були незаконно вивезені до Росії.

Про це вона повідомила 30 червня в ефірі інформаційного телемарафону.

"Зараз у нас є інформація, що більше двох тисяч таких діток потрапили незаконно і насильницьки були вивезені до Росії. Однак ми не знайшли ще по всіх двох тисячах даних і не верифікували таких", - сказала Верещук та додала, що влада займається цим питанням індивідуально, коли приходять дзвінки від рідних або знайомих про те, що вони знають, де перебуває дитина.

Віцепрем'єрка також наголосила, що до України наразі вдалося повернути 44 дитини.

"Ми знаходимо таких діток на території Російської Федерації, пишемо відповідні листи і точково їх повертаємо. Таким чином, вже було повернуто 34 дитини з "ДБСТ" і десять дітей завдяки опікунам, які поїхали до Росії і привезли таких діток до України. Це разом 44 дитини", - сказала Верещук.

Варто зазначити, що Верховна Рада України звернулася до Організації Об'єднаних Націй щодо неприпустимості усиновлення викрадених українських дітей в російських сім'ях.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 127-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Читайте також:

У Києві відбувся благодійний івент для дітей-переселенців

У Києві відбувся благодійний івент для дітей-переселенців

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація