Зеленський озвучив, чи правильно було вийти з Вугледара

Зеленський озвучив, чи правильно було вийти з Вугледара

Президент України Володимир Зеленський / Фото: Офіс президента України

Президент наголосив на важливості збереження життя українських захисників.

Президент України Володимир Зеленський назвав правильним рішення про вихід Сил оборони з Вугледара на Донеччині, адже це дозволило зберегти життя військових.

Про це глава держави сказав під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Марком Рютте у Києві.

Так, Зеленський відповів на запитання про причини того, чому українські війська залишили Вугледар. Він зазначив, що без відповідної зброї українці не можуть зупинити Росію.

"Тоді, коли вони руйнують позиції наших бійців, треба берегти їхні життя, бо вони важливіші, ніж будь-які забудови. Це наші люди, це громадяни України. Тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Заради держави, заради своєї героїчної служби. Це абсолютно правильні кроки", – заявив президент України.

Він також вкотре закликав міжнародних партнерів надати Україні "можливість зупиняти Росію тією чи іншою зброєю", а також надати дозвіл та відповідні системи.

Зеленський поінформував про відставання у постачаннях озброєння з боку партнерів.

"Україні потрібне посилення позицій на фронті, щоб ми могли отримати посилення тиску на Росію заради реальної, справедливої дипломатії. Тому ми потребуємо достатньої кількості і якості зброї, зокрема далекобійної, з якою, на мою думку, партнери уже затягують", – висловився глава держави.

Нагадаємо, представник 72-ї ОМБр Арсеній Прилипка заявив, що тримати оборону Вугледара далі було б "критично для наших підрозділів важко, ми б зазнали більше втрат".

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

ЗСУ вийшли з Вугледара! В окупантів мінус черговий Су-25 разом з пілотом!  

ЗСУ вийшли з Вугледара! В окупантів мінус черговий Су-25 разом з пілотом!  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація