Fitch погіршило прогноз кредитного рейтингу "B" України через агресію РФ

Fitch погіршило прогноз кредитного рейтингу "B" України через агресію РФ

Прогноз експертів Fitch базується на сценарії, за яким повномасштабного військового конфлікту з РФ вдасться уникнути.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента в іноземній валюті (IDR) України з "позитивного" до "стабільного", а також підтвердило рейтинг на рівні "B".

Про це у п'ятницю, 4 лютого, повідомляється на сайті агентства.

"Очікування тривалішого періоду загострення напруженості у відносинах з Росією, підвищений ризик конфлікту, обмежені умови фінансування, помірний відтік капіталу та ослаблення міжнародних резервів підвищили ризики зовнішнього фінансування", - йдеться у звіті.

Водночас, заявили в агентстві, прогноз "стабільний" частково відображає базовий сценарій, згідно з яким повномасштабного військового конфлікту з РФ вдасться уникнути.

Також очікується, що дещо більша доступність МФУ та двостороннього фінансування, надійна структура макрополітики України та зміцнення фіскальних та валютних резервів у 2022 році допоможуть пом’якшити наслідки.

Експерти Fitch прогнозують зростання ВВП на рівні 2,9% у 2022 році проти 3,0% у 2021 році. "Очікується, що щростання ВВП прискориться до 3,5% у 2023 році", - йдеться у звіті агентства. 

Тим часом інфляція, згідно з прогнозом, залишиться підвищеною на рівні близько 10% на початку року, а потім впаде до 7,9% на кінець 2022 року та до 5,3% на кінець 2023 року.

Нагадаємо, що у серпні минулого року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings покращило прогноз довгострокового рейтингу дефолту емітента в іноземній валюті (IDR) України зі "стабільного" до "позитивного", а також підтвердило рейтинг на рівні "B".

Кількість боргів українців за рік зросла на третину – Економічні новини

Кількість боргів українців за рік зросла на третину – Економічні новини

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація