Мафіни з чорницею: класичний рецепт

Мафіни з чорницею: класичний рецепт

Credits

Літній десерт неможливо уявити без ягід.

Ягідні десерти привабливі тим, що зазвичай виходять дуже легкими, повітряними, ароматними і низькокалорійними. Вони, зазвичай, не нудотно солодкі, а з легкою ягідною кислинкою, що дарує відчуття свіжості і прохолоди.

Мафіни з чорницею стануть прекрасним доповненням до ранкової кави або вечірнього чаю. Витративши на їхнє приготування мінімум часу, ви будете винагороджені чудовим смаком.

Інгредієнти:

  • 220 г борошна
  • 200 г цукру
  • 120 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 180 г чорниці
  • 0,5 чайної ложки соди
  • оцет

Приготування

Розтоплене вершкове масло остудити, додати половину норми цукру і розтерти до білого кольору.

У масляну суміш вбити яйця і добре збити, після чого всипати цукор, що залишився, влити молоко, ввести погашену оцтом соду, всипати просіяне борошно і ретельно вимішати віночком, щоб не залишилося грудочок і тісто було однорідним.

В останню чергу в тісто ввести чорницю і дуже акуратно перемішати, намагаючись не пошкодити ягоди.

Підготовлене тісто викладати в форми для мафінів, заповнюючи їх на 2/3.

Випікати 20-25 хвилин при 180 ° С до золотистого рум'янцю.

На замітку

Як начинку можна використовувати малину, ожину, смородину, лохину.

Взимку для маффінів використовуйте заморожені ягоди.

Читайте також: Рецепт чизкейка зі свіжими ягодами на основі з печива

Наступна публікація