Салат зі свіжими печерицями

Салат зі свіжими печерицями

Credits

Ні для кого не секрет, що в свіжих овочах вітамінів міститься набагато більше, ніж у тих, які піддавалися термічній обробці. Саме тому овочеві салати краще відварних, смажених або запечених овочів.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати салат зі свіжими шампіньйонами. Втім, назва досить умовна, тому що залиті ароматною заправкою вони протягом години, відведеної для настоювання, встигнуть промаринуватися.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг печериць
  • 3 стручки болгарського перцю
  • 2 цибулини
  • 5 столових ложок соєвого соусу
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1,5 столові ложки лимонного соку
  • 1 зубок часнику
  • кріп
  • італійські трави
  • орегано
  • гострий мелений перець
  • мелена паприка

Приготування

Печериці протерти вологою серветкою і нарізати довільними шматками. Невеликі гриби розріжте навпіл, великі — начетверо.

Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати соломкою. Очищену цибулю нарізати півкільцями.

Соєвий соус з'єднати з оливковою олією і лимонним соком, додати пропущений через прес часник і подрібнений кріп, приправити італійськими травами, орегано, гострим меленим перцем і меленою паприкою і добре вимішати.

Печериці з'єднати з цибулею і болгарським перцем, полити заправкою, перемішати і залишити на 1 годину маринуватися.

На замітку

Щоб салат мав красивий і яскравий вигляд, вибирайте болгарський перець різних кольорів — червоний, жовтий і зелений.

Лимонний сік можна замінити яблучним або винним оцтом. Особливу пікантність салату додасть бальзамічний оцет.

Читайте також: Помідори, фаршировані бринзою: простий рецепт холодної закуски

Наступна публікація