Заготовки на зиму: лечо

Заготовки на зиму: лечо

Credits

У наш час навіть взимку в магазині можна купити будь-які свіжі овочі, аж до екзотичних, але не секрет, що вони красиві тільки на вигляд.

Саме тому, дотримуючись традицій наших бабусь, ми продовжуємо готувати овочеві соління і салати, варення і компоти. Немає, мабуть, жодної господині, яка б не насолила огірків.

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт класичного угорського лечо, яке набуло широкого поширення далеко за межами самої Угорщини.

Лечо — це проварені в томатному соку перець. Воно смачне і як доповнення до м'яса, і саме по собі.

Інгредієнти:

  • 3 кг помідорів
  • 2-3 кг болгарського перцю
  • 4 зубки часнику
  • 0,75 склянки цукру
  • 2 столові ложки солі

Приготування

Вимиті помідори нарізати шматочками, видаливши плодоніжки і пошкоджені місця, і пропустити через м'ясорубку або розбити блендером.

Болгарський перець вимити, очистити від плодоніжок і насіння і нарізати шматочками вільної форми, краще широкими смужками.

Перекручені помідори злити в каструлю, довести до кипіння, додати перець, закип'ятити, всипати цукор і сіль і варити на слабкому вогні близько 30 хвилин, додавши в кінці варіння подрібнений часник.

Гаряче лечо розфасувати в простерилізовані банки і закупорити стерильними кришками, після чого поставити банки догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.

На замітку

Щоб лечо було смачнішим, вибирайте товстостінні сорти перцю, а для більшої густоти — м'ясисті помідори.

Для додання легкої гостроти в лечо можна додати пару стручків гострого перцю.

Читайте також: Заготовки на зиму: аджика "Кавказька"

Наступна публікація