Скільки має тривати якісний секс

Скільки має тривати якісний секс

Скільки має тривати якісний секс / Фото: Credits

Не так багато речей у світі викликають таке хвилювання, як розмови про секс.

Тривалість сексу не має жорстко встановленого стандарту і може значно варіюватися залежно від особистих уподобань кожної пари, їхнього фізичного стану, емоційного настрою та інших факторів. Сексологиня Emily Morse поділилася зі своїми підписниками власними думками щодо того, скільки ж має тривати якісний і класний секс.

Інформацію про тривалість сексу отримати важко, це навіть анекдотично. Люди часто прибріхують, прикрашаючи свої слова, адже можуть відчувати тиск суспільства, якщо тривалість їхнього сексу відрізняється від прийнятих культурних норм.

Існує також різниця між тим, скільки насправді триває секс, і тим, скільки, на думку деяких людей, це має бути. А також треба розуміти, що мають на увазі люди, говорячи про секс. Це лише етап проникнення чи включно з прелюдією. На жаль, існує дуже мало опублікованих досліджень про все це.

Якщо йдеться лише про проникнення, то тривалість може становити від 33 секунд до 44 хвилин із середньою тривалістю у 5,5 хвилини. Отже, надати конкретні цифри дуже складно, тому:

  • тривалість менше ніж 3 хв викликає клінічне занепокоєння;
  • тривалість 3–7 хв є "достатньою";
  • тривалість 7–13 хв є "бажаною";
  • тривалість 10–30 хв є "занадто довгою".

Правильно це чи ні, сказати важко, але якщо ви відчуваєте певний психологічний або фізичний дискомфорт, варто сказати про це партнерові. Культурні норми, включно з рекомендаціями медичних працівників, можуть впливати на сексуальні очікування та відігравати певну роль у сексуальному незадоволенні.

Фактори, які можуть впливати на тривалість сексу:

  • сексуальні практики;
  • зовнішні обмеження;
  • стан здоров’я;
  • вік;
  • культурні норми.

Якщо ви дуже швидко приходите до фінішу або ніколи його й не бачили, ви маєте стати дослідниками власного тіла. Адже хто, як не ви, знаєте себе краще за всіх. Дослідивши свої бажання і вподобання, ви можете поділитися спостереженнями та знаннями з партнером, щоб підштовхнути його на потрібний шлях і допомогти йому зрозуміти, в який бік рухатися.

Не існує єдиної правильної чи неправильної цифри у тривалості сексу – це питання індивідуальних уподобань, і жодних універсальних стандартів не існує. Важливо обговорювати, що приносить задоволення кожному з партнерів, і будувати статевий акт на основі цих вподобань. Регулярне відкрите спілкування і фокус на задоволенні кожного можуть суттєво покращити якість сексуальних стосунків.

До речі, ми писали про те, "як дізнатися, що до вас відчуває людина".

Читайте також:

Як зрозуміти, що потрібна психологічна допомога? Інтерв'ю з лікарем-психіатром Ігорем Дубініним

Як зрозуміти, що потрібна психологічна допомога? Інтерв'ю з лікарем-психіатром Ігорем Дубініним

Повʼязані теми:

Наступна публікація