КНДР випустила ракету в бік Японського моря: що відомо

КНДР випустила ракету в бік Японського моря: що відомо

Фото: Associated Press

Японський уряд заявляє, що йдеться про балістичну ракету.

Корейська Народно-Демократична Республіка вранці у вівторок, 28 вересня, випустила щонайменше одну нерозпізнану ракету в бік Японського моря. 

Про це із посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS) повідомляє інформагентство Yonhap.

Зазначається, що запуск ракети малої дальності відбувся з північного району Мупьон-рі в провінції Джаганг близько 6:40 ранку за місцевим часом.

У виданні зауважують, що випущений снаряд може виявитися забороненою резолюціями Ради Безпеки ООН балістичною ракетою, запуск якої КНДР у цьому році здійснювала вже двічі.

Інцидент може стати шостим відомим серйозним випробуванням зброї з урахуванням запусків крилатих ракет.

Оновлення:

Японський уряд заявляє, що йдеться про балістичну ракету, яка потрапила у воду за межами виключної економічної зони країни.

Три дні тому сестра лідера КНДР Кім Чен Ина Кім Йо Чжон заявила про готовність Північної Кореї відновити відносини з Південною Кореєю, якщо Сеул відмовиться від "ворожої" політики.

За словами Кім, якщо держави зможуть побудувати взаємну довіру, Північна Корея, можливо, відповість на заклики Сеула до заяви про офіційне припинення корейської війни, відновить міжкорейський офіс зв'язку і обговорить ще один саміт.

Заяви Кім Йо Чжон стали відповіддю на виступ президента Республіки Корея Мун Чже Іна на Генеральній асамблеї ООН, в якому він закликав лідерів Кореї, США і Китаю офіційно оголосити про завершення Корейської війни.

Раніше у Північній Кореї показали відео запуску балістичної ракети з потяга.

Новини світу: у Північній Кореї запустили балістичну ракету просто з потяга

Новини світу: у Північній Кореї запустили балістичну ракету просто з потяга

Повʼязані теми:

Наступна публікація