Франція може передати Україні більше десятка САУ Caesar - ЗМІ

Франція може передати Україні більше десятка САУ Caesar - ЗМІ

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Франція готується поставити Україні нову партію САУ Caesar, які взяли із замовлення, призначеного для Данії.

Франція може відправити Україні від 6 до 12 самохідних артилерійських установок "Caesar" із п’ятнадцяти, які просив Київ. Відповідна поставка спочатку призначалася Данії.

Про це повідомляє Le Monde.

"До цієї поставки можуть увійти від 6 до 12 гаубиць із п'ятнадцяти, запрошених Україною раніше", - йдеться у повідомленні.

Наразі відомо, що такий обмін є предметом політичної домовленості між урядами України, Франції та Данії. У Макрона наголошують, що така операція є безпрецедентною та складною для французької влади.

"Техніка, яку Париж зобов'язується доставити до Києва, спочатку призначалася для Данії, в рамках розміщеного у 2017 році замовлення на 15 одиниць, доповненого ще 4 гарматами у 2019 році", - йдеться у повідомленні.

Копенгаген погодився відмовитися від частини гаубиць на користь України, оскільки вони все ще перебувають у процесі технічної перевірки і поки не відповідають специфікаціям, які спочатку встановила влада Данії. Своєю чергою, Україна погодилася взяти САУ у тому стані, в якому вони є зараз, відремонтувати їх та використати на полі бою.

Нагадаємо, 22 вересня очільник МЗС України Дмитро Кулеба провів переговори з французькою колегою Катрін Колонною. Міністри двох країн обговорили можливості для нових постачань самохідних артилерійських установок "Caesar" для українських захисників.

Читайте також:

Зеленський: таємна Ставка, новітня зброя для ЗСУ, "гаряча" Донеччина і мобілізація в Росії

Зеленський: таємна Ставка, новітня зброя для ЗСУ, "гаряча" Донеччина і мобілізація в Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація