Уряд затвердив порядок бронювання військовозобов’язаних

Уряд затвердив порядок бронювання військовозобов’язаних

Фото: із соцмереж

Кабінет міністрів також затвердив порядок визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування в особливий період.

Уряд України затвердив порядок бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану.

Про це сьогодні, 27 січня, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

"Затверджено порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобовʼязаних під час дії воєнного стану, а також порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період", - повідомив він.

Також Мельничук зазначив, що встановлено, що відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, які були надані військовозобовʼязаним рішеннями Міністерства економіки, є чинними впродовж терміну, на який вони надані.

Нагадаємо, раніше керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів, що відповідно до "Закону про мобілізацію та мобілізаційну підготовку", бронювання військовозобов’язаних у воєнний час здійснюється за рішенням Мінекономіки, щоб забезпечити функціонування органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, а також підприємств (і критичної інфраструктури), установ і організацій, зокрема уповноважених банків, які задовольняють потреби ЗСУ, інших військових формувань, населення.

Обсяги бронювання військовозобов'язаних, які працюють в органах державної влади, визначаються з урахуванням необхідності для забезпечення їх в умовах воєнного стану.

Раніше ми розповідали, хто в Україні має право на "бронь".

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація