В Україні масштабна повітряна тривога: росіяни запустили ракети

Дата публікації
Перегляди
34к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
В Україні масштабна повітряна тривога: росіяни запустили ракети

Перебувайте в укриттях.

В Україні 23 листопада оголошено масштабну повітряну тривогу.

Про це свідчить мапа повітряних тривог.

Станом на 12:22 "почервоніли" майже всі області, окрім Хмельницької, Рівненської, Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської, Волинської та Закарпатської областей і тимчасово окупованого Криму. 

Людей закликають перебувати в укриттях до сигналу відбою повітряної тривоги.

Станом на 13:12 повітряна тривога поширилася на всю територію Україну, окрім незаконно анексованого Криму.

Голова ОВА Віталій Кім, повідомив про запуски ракет росіянами. О 12:28 він написав, що було 5 пусків. У наступному повідомленні він додав: "З інших літаків в районі Маріуполя".

Крім того, очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомляє про загрозу над Дніпром. 

"Є загроза ракетного удару, зафіксовано запуски ракет. Будь ласка, перебувайте в укриттях, інформації про ціль наразі немає. Країна-терорист рф знову взялася за своє. Залякування мирного населення, тиск. Сьогодні євродепутати голосуватимуть щодо резолюції про визнання росії державою-спонсором тероризму. Тож росія вирішила знову демонстративно "пограти м‘язами", - пише посадовець.

О 13:08 Лукашук повідомив про роботу ППО на Дніпропетровщині. Він закликав не публікувати нічого в соцмережах.

Також голова Київської ОВА Олексій Кулеба попередив про загрозу і закликав перебувати в укриттях.

"Київщина! Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги. Є загроза ракетного обстрілу області. Перебувайте в укриттях та безпечних місцях", - написав він.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов розповів, що гіперзвуковий ракетний комплекс "Кинджал", який росіяни запускають по нашій території, є найбільш небезпечним і проблемним для України, оскільки летить із великою швидкістю і його складно збивати ППО. 

"І з трьох випадків її застосування, принаймні, так рахується, що тричі вони застосовували, усі ракети досягли своєї цілі, збити їх не вдалося. Вона повітряного базування і в тій ділянці, де ми можемо її відстежити і збити, у неї найбільша швидкість", - пояснив експерт.

Як повідомляв речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, нові удари РФ можна очікувати будь-коли, адже росіяни намагаються залишити українців у блекауті, щоб схилити керівництво до переговорів і тимчасового так званого перемир'я, аби використати час для перегрупування і нового нападу. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація