Канада та Нідерланди домовилися допомогти відбудові України

Дата публікації
Перегляди
2321
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Канада та Нідерланди домовилися допомогти відбудові України

Фото: Pexels

Канада та Нідерланди продовжать надавати Україні підтримку для протидії агресії РФ.

Про це опісля телефонної розмови прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з очільником уряду Нідерландів Марком Рютте повідомив офіс глави канадського уряду, - пише Укрінформ.

“Прем’єр-міністри Трюдо та Рютте обговорили російське незаконне та невиправдане вторгнення в Україну й погодилися щодо важливості подальшої військової, фінансової та гуманітарної підтримки українського уряду та народу”, -  йдеться у повідомленні.

Вони обговорили нещодавню рекомендацію Єврокомісії стосовно надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, а також шлях євроінтеграції України.

“Прем’єр-міністр Трюдо наголосив на твердій відданості Канади співпраці з партнерами у Євросоюзі задля підтримки відбудови України, а також впровадження реформ для тіснішої інтеграції із ЄС”, - зауважили в його керівника уряду.

Також політики висловили спільне занепокоєння глобальними наслідками російської військової агресії проти України і домовилися працювати разом із партнерами-однодумцями в пошуку практичних шляхів пом’якшення цих наслідків.

Нагадаємо, що Канада стала першою державою, яка перевела на український рахунок в МВФ спеціальну допомогу – близько 800 млн доларів.

Раніше Володимир Зеленський прокоментував ракетні удари по заходу України і заявив, що Україні потрібна сучасна протиракетна зброя.

Читайте також:

Канадійка малює квіти на розстріляних парканах на Київщині

Канадійка малює квіти на розстріляних парканах на Київщині

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація