Гауляйтер Херсонщини Сальдо оголосив про евакуацію місцевого населення на лівий берег Дніпра

Гауляйтер Херсонщини Сальдо оголосив про евакуацію місцевого населення на лівий берег Дніпра

Фото: Baza

Окупаційна "влада" заявляє, що "Україна оголосила тотальну війну Росії".

Російсько-окупаційна "влада" Херсонщини оголосила про переміщення цивільного населення на лівий берег Дніпра через так звану небезпеку затоплення.

Про це сказав гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо у відеозверненні 18 жовтня.

Зрадник лякає жителів Херсонщини, що українські сили "готують" теракт на Каховській ГЕС, внаслідок чого може затопити правий берег Дніпра. Цікаво, що окупаційна "влада" заявляє, що "Україна оголосила тотальну війну Росії".

"Існує безпосередня небезпека затоплення територій у зв'язку з запланованим руйнуванням Каховської ГЕС та затоплення водою з каскаду електростанції вище за Дніпром. У такій ситуації мною було прийнято важке, але правильне рішення оголосити про організоване переміщення цивільного населення. Ми будемо організовано поетапно вивозити мирне населення на лівий берег", - заявив він.

Під евакуацію потрапляють місцеві жителі:

  • Бериславського,
  • Білозерського,
  • Снігурівського,
  • Олександрівського районів.

Контрнаступ на Херсонщині: що відомо станом на 18 жовтня

Українські сили від початку жовтня, за даними МВС, звільнили понад 50 населених пунктів Херсонщини. В Херсонській ОВА розповіли про успіхи ЗСУ біля Берислава.

Тим часом радник Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що угруповання елітних військ РФ на Херсонщині опинилося на межі розгрому. А військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що українські захисники можуть вибити російських окупантів з Херсона протягом наступних кількох тижнів.

Як повідомили у Херсонській міській військовій адміністрації, в окупованому Херсоні зараз перебувають від 20 до 25 тисяч російських військових. Зараз в РФ є суттєві проблеми з їхнім забезпеченням. Ситуація в місті напружена і складна.

Мапа війни на 18 жовтня: ворог намагається утримати окуповані позиції, але безрезультатно

Мапа війни на 18 жовтня: ворог намагається утримати окуповані позиції, але безрезультатно

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація