"Можуть постраждати і ТЕЦ, і аеродроми": Арестович розповів, чи обстрілює Україна територію РФ

"Можуть постраждати і ТЕЦ, і аеродроми": Арестович розповів, чи обстрілює Україна територію РФ

Арестович наголосив, що Україна не стріляє по російській території.

Радник Офісу президента Олексій Арестович прокоментував "бавовну" на території Бєлгородської і Курської областей РФ, наголосивши, що Україна не обстрілює російську територію.

Про це він сказав у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним.

"Ми не стріляємо по російській території. Ми зі здивуванням дивимося на те, що відбувається. Відчуття, що "Бєлгородська народна республіка" воює з "Курською народною республікою" і "Воронежською народною республікою". Ми засуджуємо ці "зіткнення" і хочемо стати посередниками, щою ці "три братські народи" не знищували один одного", – саркастично зазначив радник ОП.

Арестович прокоментував, що сьогодні у прикордонних з Україною районах горіли об'єкти критичної інфраструктури.

"Коли починаєш війну, це ж гострий процес. Можуть постраждати і ТЕЦ, і аеродроми. Кажуть, що склад з боєприпасами там горить. Але це, напевно, переплутали російські війська і стріляють одне в одного – у мене така версія", – підсумував він.

Зазначимо, що ЗСУ офіційно не підтверджують свою причетність до "бавовни" на території РФ. А військовий експерт Жданов пояснював, чому росіяни обстрілюють свої міста - ракети, які вони запускають по Україні, є технічно несправними, тому падають, не долетівши до цілі.

Нагадаємо, що 13 жовтня в Курській області РФ сталася "бавовна" на електричній підстанції, внаслідок чого загорівся трансформатор. Згодом у Бєлгородській області РФ спалахнула масштабна пожежа: горів склад із боєприпасами.

12 жовтня в російському Бєлгороді прогриміли вибухи. Жителі зафіксували на камеру, ймовірно, проліт ракети і звуки вибуху. А 11 жовтня в Бєлгородській області Росії спалахнула електрична підстанція.

За декілька днів до цього, 8 жовтня, у прикордонному з Україною місті Грайворон Бєлгородської області і навколишніх селах сталася "бавовна".

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація