Рада проголосувала за звільнення Труби та всього керівництва ДБР

Рада проголосувала за звільнення Труби та всього керівництва ДБР

Фото: УНІАН

Протягом 5 днів президент має призначити виконувача обов’язків директора Бюро.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає перезапуск Державного бюро розслідувань та звільнення керівництва органу, зокрема і директора Романа Труби.

За відповідне рішення проголосували 250 депутатів.

Правка про звільнення керівництва ДБР була затверджена комітетом з питань правоохоронної діяльності на засіданні 13 листопада. Згідно із законопроєктом, президент протягом 5 днів повинен буде призначити тимчасового виконувача обов’язків директора ДБР.

Також будуть оголошені конкурси на керівні посади в Бюро. До складу конкурсної комісії, яка обиратиме директора ДБР, увійдуть по 3 представники від Верховної Ради, Кабміну та президента України. За квотою Кабміну будуть представлені міжнародні організації.

Напередодні депутати із фракції "Голос" зареєстрували альтернативний законопроєкт, який передбачав звільнення Романа Труби із посади директора ДБР, однак у першому читанні був підтриманий президентський варіант. Зрештою, правка про звільнення керівництва ДБР була врахована до другого читання.

Нагадаємо, раніше Труба звільнив голову пресслужби ДБР Андрія Мальчика. Співробітники відомства вважають, що це сталося через оприлюднення новини про відкриття справи на колишнього президента Петра Порошенка за заявою екс-чиновника часів Януковича Андрія Портнова.

Згодом очільник бюро звільнив ще чотирьох керівників управлінь ДБР, назвавши це "ротацією". Після цього заступниця керівника ДБР Ольга Варченко звинуватила його у зловживанні владою.

Роман Труба показав, де саме була встановлена прослушка у приміщеннях ДБР

Роман Труба показав, де саме була встановлена прослушка у приміщеннях ДБР

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація