Міністр оборони Британії: РФ – значно більша загроза, ніж думала Європа

Міністр оборони Британії: РФ – значно більша загроза, ніж думала Європа

Фото: Associated Press

За словами Бена Воллеса, західні країни недооцінили російську загрозу для європейського континенту.

Росія є набагато більшою загрозою, ніж вважала Європа раніше.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу на Варшавському безпековому форумі, повідомляє "Укрінформ".

"Траєкторія, якої ми всі повинні дотримуватися, – це визнати як усередині країни, так і на європейському рівні, що Росія є набагато більшою загрозою, ніж ми всі думали", – заявив Воллес.

Міністр наголосив, що РФ  не лише розв'язала війну в Європі, а й порушує права людини та створює інші загрози. Зокрема, він звернув увагу на "поки загадкові вибухи на газопроводах", використання енергії в якості зброї, агресивне застосування Росією "вагнерівців" у Західній Африці.

Такі дії, за словами Воллеса, призводять до дестабілізаціх в регіоні та створюють супутні загрози для європейського континенту.

Крім того, міністр оборони Британії розповів, що після повномасштабного вторгнення РФ до України багато країн НАТО зрозуміли рівень загрози і зараз реформують свій військовий сектор та збільшують витрати на оборону. Зокрема, це стосується і Великої Британія, яка планує збільшити оборонні витрати до 2030 року до рівня 3% від ВВП.

Раніше очільник МЗС Британії Джеймс Клеверлі заявив, що Лондон підтримуватиме Київ, поки український трактор не потягне останній російський танк.

Читайте також:

Новий центр майбутньої Європи: якими будуть Україна, Польща, Британія та світ

Новий центр майбутньої Європи: якими будуть Україна, Польща, Британія та світ

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація