Чи піде Путін у наступ з території Білорусі: думка військового експерта

Чи піде Путін у наступ з території Білорусі: думка військового експерта

Фото: president.gov.by

Російські окупанти мають дуже великий людський потенціал.

Армія Росії може наважитися на повторний наступ на територію України з Білорусі, але успіху не матиме, оскільки в окупантів не залишилося козирів з воєнної точки зору.

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник в ексклюзивному коментарі ТСН.ua.

"Повторний удар з боку Білорусі і з півночі може бути. Вони можуть вдатися до чого завгодно. Щур, який загнаний у кут, може перетворитися на вовка. Про це казав сам Путін. Смертельно поранена змія перед смертю може виділити найсильнішу отруту і здійснити карколомний кидок - це може статися", - вважає Черник.

Однак, на думку експерта, глобально цей наступ не допоможе росіянам, оскільки "в них, окрім зброї масового ураження і гігантського людського матеріалу, нічого не залишилося, з воєнної точки зору, у рукаві".

"Я не є оптимістом, що все відбудеться швидко, бо все ж таки величезний людський потенціал у них є. Дадуть автомат Калашникова, сухарі - і в бій", - заявив експерт.

Нагадаємо, Росія перекидає до північного кордону України військову техніку та відправила до Білорусі винищувачі.

Представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко повідомив, що Україна готується до будь-якого можливого розвитку подій на північних рубежах та продовжує зміцнювати кордон із Білоруссю.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що наступ із Білорусі стане можливим, якщо там будуть накопичуватись російські війська з технікою та озброєнням, і чисельність цього угруповання перевалить за 30 тисяч. За його даними, у РБ фіксується розміщення близько 10 тисяч російських військових.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація