Особливість пирога в тому, що він зберігає свою свіжість протягом кількох днів. Це ідеальна випічка до чаю чи кави.
Пісочне тісто готується на вершковому маслі і виходить м'яким і розсипчастим, а сливи надають пирогу соковитості та неповторного смаку.
Інгредієнти
- З'єднайте просіяне борошно з розпушувачем, цукром і сіллю. Наріжте на шматочки холодне вершкове масло, вбийте яйце і розітріть руками, всю масу в дрібну крихту. Тісто швидко замісіть.
- Форму змастіть вершковим маслом і викладіть 2/3 тіста, роблячи невеликі борти. Відправте в холодильник.
- Другу частину сформуйте в кулю і відправте в морозильну камеру на 30 хвилин або холодильник на одну годину.
- Сливи вимийте, видаліть кісточки та наріжте на чотири частини.
- Дістаньте форму із тістом з холодильника. Викладіть на нього сливи та посипте згори натертою на тертці другою частиною тіста з морозильної камери.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин до золотистої скоринки.
Поради:
- Сливи можна нарізати на половинки.
Читайте також:
- Готуємо з Камалою Гарріс американське печиво "Monster Cookies"
- Як приготувати низькокалорійний тирамісу: секрети дієтолога
- Як приготувати завитки з броколі та сиром
- Рецепт персикових мафінів