Рецепт тертого пирога зі сливами
Особливість пирога в тому, що він зберігає свою свіжість протягом кількох днів. Це ідеальна випічка до чаю чи кави.
Тертий пиріг зі сливами / © Credits
Пісочне тісто готується на вершковому маслі і виходить м'яким і розсипчастим, а сливи надають пирогу соковитості та неповторного смаку.
Інгредієнти
- борошно
- 350 г
- цукор
- 180 г
- масло вершкове
- 200 г
- яйця курячі
- 1 шт.
- розпушувач
- 1 ч. л.
- сіль
- сливи
- 10 шт.
З'єднайте просіяне борошно з розпушувачем, цукром і сіллю. Наріжте на шматочки холодне вершкове масло, вбийте яйце і розітріть руками, всю масу в дрібну крихту. Тісто швидко замісіть.
Форму змастіть вершковим маслом і викладіть 2/3 тіста, роблячи невеликі борти. Відправте в холодильник.
Другу частину сформуйте в кулю і відправте в морозильну камеру на 30 хвилин або холодильник на одну годину.
Сливи вимийте, видаліть кісточки та наріжте на чотири частини.
Дістаньте форму із тістом з холодильника. Викладіть на нього сливи та посипте згори натертою на тертці другою частиною тіста з морозильної камери.
Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин до золотистої скоринки.
Поради:
Сливи можна нарізати на половинки.
Читайте також: