До України надійшла велика партія COVID-вакцини Moderna (фото)

До України надійшла велика партія COVID-вакцини Moderna (фото)

Фото: Міністерство охорони здоров’я України

Вакцину Moderna отримала Україна безкоштовно у межах програми COVAX.

До України приїхала партія вакцини проти коронавірусу виробництва компанії Moderna. Препарат доставив дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Про це інформує пресслужба МОЗ.

Відомо, що прилетіло 2 930 300 доз мРНК-вакцини Moderna. Вакцина надійшла безкоштовно у межах програми COVAX.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив в межах COVAX 7,4 млн доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac). Поставки від імені ініціативи продовжуються, щоб захистити якомога більше людей в Україні від COVID-19.

У МОЗ нагадали, що згідно з проведеним в Катарі дослідженням, яке було проведене від 23 березня до 7 вересня 2021 року та опубліковане в авторитетному науковому журналі “Nature”, Moderna (mRNA-1273) показала ефективність у запобіганні інфікуванню штамом “Дельта” до 73,1%. Ефективність вакцини у запобіганні важкому перебігу та смерті для штаму “Дельта” становить 96,1%. 

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Читайте також:

Безпліддя, "чіпування" і зміна ДНК: 7 міфів про вакцинацію від COVID-19

Безпліддя, "чіпування" і зміна ДНК: 7 міфів про вакцинацію від COVID-19

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вакцина проти коронавірусу
Наступна публікація