Часниковий суп — страва з яскравим насиченим смаком та ніжною текстурою.
Часник дуже популярний в іспанській кухні. Його додають практично у всі страви та у чималій кількості. Якщо ви любите гострий часниковий смак, спробуйте цей рецепт.
Складники
- оливкова олія — 3 ст. л.
- часник — 2 шт. (повні головки)
- панірувальні сухарі — 100 г
- подрібнений рожевий перець – 1 ч. л.
- сіль
- овочевий бульйон — 1 л
- молоко — 200 мл
- тости або підсмажений хліб
Приготування
Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть головки часнику столовою ложкою олії (не очищуйте і запікайте протягом 20-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими). Дайте охолонути, видавіть м'якоть часнику зі шкірок у миску і розімніть виделкою.
Налийте олію, що залишилася, в сковороду і обсмажуйте панірувальні сухарі на середньому вогні протягом чотирьох-п'яти хвилин до золотистого кольору. Перекладіть у каструлю і додайте пюре з часнику та перець, добре посоліть і смажте на середньому вогні ще хвилину. Влийте бульйон, ретельно перемішуючи, доведіть до кипіння, залиште кипіти на 20 хвилин, потім збийте ручним блендером.
Влийте молоко в суп, залиште кипіти на кілька хвилин, потім розлийте по шість чашок. Покладіть на кожну порцію по шматочку тоста та подавайте.
Читайте також:
- Мексиканський суп з індички з коржами: дуже швидкий рецепт
- Гострий курячий вершковий суп: оригінальний рецепт
- Айнтопф: німецький суп "з усього"
- Цибульний суп: класичний французький рецепт