Часниковий суп: рецепт іспанської кухні

Часниковий суп: рецепт іспанської кухні

Часниковий суп — страва з яскравим насиченим смаком та ніжною текстурою.

Часник дуже популярний в іспанській кухні. Його додають практично у всі страви та у чималій кількості. Якщо ви любите гострий часниковий смак, спробуйте цей рецепт.

Складники

  • оливкова олія — 3 ст. л.
  • часник — 2 шт. (повні головки)
  • панірувальні сухарі — 100 г
  • подрібнений рожевий перець – 1 ч. л.
  • сіль
  • овочевий бульйон — 1 л
  • молоко — 200 мл
  • тости або підсмажений хліб

Приготування

Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть головки часнику столовою ложкою олії (не очищуйте і запікайте протягом 20-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими). Дайте охолонути, видавіть м'якоть часнику зі шкірок у миску і розімніть виделкою.

Налийте олію, що залишилася, в сковороду і обсмажуйте панірувальні сухарі на середньому вогні протягом чотирьох-п'яти хвилин до золотистого кольору. Перекладіть у каструлю і додайте пюре з часнику та перець, добре посоліть і смажте на середньому вогні ще хвилину. Влийте бульйон, ретельно перемішуючи, доведіть до кипіння, залиште кипіти на 20 хвилин, потім збийте ручним блендером.

Влийте молоко в суп, залиште кипіти на кілька хвилин, потім розлийте по шість чашок. Покладіть на кожну порцію по шматочку тоста та подавайте.

Читайте також:

Часник до черешні - рецепт маринаду від Валентини Хамайко

Часник до черешні - рецепт маринаду від Валентини Хамайко

Повʼязані теми:

Наступна публікація