Ледачі голубці: швидкий рецепт

Ледачі голубці: швидкий рецепт

Credits

В умовах постійної завантаженості і катастрофічної нестачі часу ми намагаємося менше перебувати на кухні і підшукуємо відповідні рецепти.

На допомогу приходять страви з розряду «ледачих»: ледачі вареники, голубці.

Щоб приготувати звичайні голубці, треба запастися часом і терпінням. Найбільш трудомісткий процес в їх приготуванні — підготовка капусти і формування напівфабрикатів способом загортання фаршу в капустяні листи. Віддавши пріоритет ледачим голубцям, ви уникнете цього моменту, що, втім, не відіб'ється на кінцевому результаті. Смак голубців нітрохи не постраждає.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг фаршу;
  • 400 г капусти;
  • 300 г помідорів;
  • 300 г сметани;
  • 100 г рису;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • олія;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Приготування

Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності, відцідити і остудити. Капусту і 1 цибулину дуже дрібно порубати.

Фарш з'єднати з рисом, додати капусту і цибулю, посолити, поперчити, добре вимішати і змоченими в холодній воді руками сформувати голубці.

Цибулину, що залишилася, подрібнити, спасерувати на олії до прозорості, додати натерту на середній терці моркву і смажити до напівготовності. Потім ввести сметану, натерті на тертці помідори, посолити, поперчити і протушкувати пару хвилин.

На дно форми налити трохи приготованого соусу, викласти голубці, залити соусом і запікати 40-45 хвилин за 180°С.

На замітку

Взимку свіжі помідори можна замінити томатною пастою або консервованими помідорами у власному соку.

Фарш використовуйте будь-який, але оптимальний варіант — асорті з свинячого і яловичого м'яса в рівних пропорціях.

Соус за бажання ароматизують улюбленими приправами, а для гостроти додають перець чилі.

Голубці годі й запікати, а протушкувати в глибокому сотейнику під кришкою.

Читайте також: Перець, маринований по-швидкому

Наступна публікація