Особливість приготування оладок на молоці в тому, що тісто має добре підійти, тоді вони виходять пишними та м'якими.
До складу оладок входять звичайні для багатьох продукти: борошно, молоко, дріжджі та цукор. Подавайте їх зі сметаною, медом чи джемом.
Інгредієнти
- У тепле молоко додайте одну чайну ложку цукру та дріжджі. Перемішайте віничком. Накрийте рушником і поставте у тепле місце на 10-15 хвилин. Додайте в тісто цукор, що залишився, сіль і борошно. Добре перемішайте. Накрийте миску і поставте на 1-1,5 години на тепле місце, тісто має збільшитися вдвічі.
- Не розмішуючи тісто, викладайте його столовою ложкою, змоченою у воді, на гарячу сковороду з олією. Обсмажуйте з двох боків на середньому вогні до золотистого кольору.
Поради:
- Молоко використовуйте будь-якої жирності.
Читайте також:
- Як приготувати ледачі вареники: рецепт від Сави Лібкіна
- Як приготувати сніданок за п'ять хвилин від Сави Лібкіна.
- Картопляні ньоки: приготуйте смачні італійські галушки