Мандаринова настоянка – це алкогольний напій. Часу на її настоювання потрібно два тижні, тому приготуйте її заздалегідь.
Настоянка виходить м'якою на смак із цитрусовим ароматом, що робить її популярною серед домашніх напоїв.
Інгредієнти
- Мандарини помийте та обсушіть паперовим рушником. Обережно зніміть цедру, не зачіпаючи білу м'якоть.
- З м'якоті мандаринів вичавіть 80 мл соку і покладіть до холодильника.
- Цедру помістіть до банки, додайте цукор, залийте горілкою і закрийте кришкою. Тримайте в темному місці за кімнатної температури 12 днів. Струшуйте банку один раз на три дні. Потім влийте мандариновий сік без осаду та залиште ще на два дні.
- Настоянку профільтруйте через кілька шарів марлі. Розлийте до пляшок і поставте в темному, прохолодному місці.
Поради:
- Настоянку можна зробити з мандаринами та апельсинами.
Читайте також:
- Глінтвейн: рецепт головного алкогольного напою зимового сезону
- Як приготувати корисний протизапальний коктейль на сніданок
- Як приготувати корисне "золоте молоко" для вашого здоров'я