Рецепт мандаринової настоянки

Час приготування
40 хвилин
Харчова цінність на 100 г
270 ккал
Автор
Катерина ТрушКатерина Труш
Дата публікації
Перегляди
1948
Час на прочитання
1 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Рецепт мандаринової настоянки

Мандаринова настоянка / Фото: Credits

Мандаринова настоянка – це алкогольний напій. Часу на її настоювання потрібно два тижні, тому приготуйте її заздалегідь.

Настоянка виходить м'якою на смак із цитрусовим ароматом, що робить її популярною серед домашніх напоїв.

Інгредієнти

мандарини
8 шт.
горілка
1 л
цукор
1 ст. л.
  1. Мандарини помийте та обсушіть паперовим рушником. Обережно зніміть цедру, не зачіпаючи білу м'якоть.
  2. З м'якоті мандаринів вичавіть 80 мл соку і покладіть до холодильника.
  3. Цедру помістіть до банки, додайте цукор, залийте горілкою і закрийте кришкою. Тримайте в темному місці за кімнатної температури 12 днів. Струшуйте банку один раз на три дні. Потім влийте мандариновий сік без осаду та залиште ще на два дні.
  4. Настоянку профільтруйте через кілька шарів марлі. Розлийте до пляшок і поставте в темному, прохолодному місці.

Поради:

  • Настоянку можна зробити з мандаринами та апельсинами.

Читайте також:

Дні томатів: готуємо іспанськи канапки і коктейль Томатна Неля

Дні томатів: готуємо іспанськи канапки і коктейль Томатна Неля

Повʼязані теми:

Наступна публікація