Основним інгредієнтом страви є баклажани, запечені цілими.
Це традиційна закуска східної кухні, яка є паштетом з баклажанів із додаванням пасти тахіні, часнику, паприки, лимонного соку, оливкової олії та зелені. Подавайте її охолодженою зі свіжим лавашем, коржами піта або крекерами.
Інгредієнти
- Баклажани вимийте та обсушіть паперовим рушником. Наколіть зубочисткою по всій поверхні, змастіть оливковою олією і викладіть на деко.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 220 градусів 25-30 хвилин (добре, якщо баклажани місцями підгорять). Накрийте баклажани фольгою і залиште до остигання. Потім ложкою виберіть їхню м'якоть у миску.
- Зелень подрібніть.
- До баклажанів додайте часник, видавлений через прес, пасту тахіні, паприку, лимонний сік, оливкову олію, перець чорний мелений і сіль. Подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності. Викладіть бабагануш на блюдо і посипте зеленню.
Поради:
- Зелень використовуйте на свій смак.
- Оливкову олію можна замінити на соняшникову.
Читайте також:
- Як приготувати баклажани в тайському стилі: рецепт оригінального салату
- Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи
- Ікра баклажанна: класичний рецепт