Пундики – це улюблені ласощі з дитинства. Вони виходять пишними, хрусткими зовні та м'якими всередині. Зараз у магазинах продаються готові пундики, але їхній смак не зрівняється з домашніми. Тісто виходить не надто солодке, тому виріб щедро посипте цукровою пудрою.
Інгредієнти
- У велику миску влийте тепле молоко. Додайте цукор, ванільний цукор та дріжджі. Перемішайте вінчиком, щоб розчинився цукор. Накрийте рушником та поставте в тепле місце на 20 хвилин.
- Потім додайте яйце, розтоплене тепле вершкове масло, сіль та борошно. Замісіть м'яке, еластичне тісто. Сформуйте з тіста кулю та перекладіть у миску. Накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце приблизно на годину, поки воно не збільшиться вдвічі. Тісто, що підійшло, обімніть руками і перекладіть на робочу поверхню, присипану злегка борошном.
- Розкатайте тісто в пласт завтовшки 1,5 сантиметра. Формою виріжте кола, а в них меншою формочкою - малі кола. Залишіть для підняття тіста на 15 хвилин.
- У глибоку сковороду влийте олію, вона повинна доходити до середини пундика. Добре розігрійте, опускайте пончики в олію і смажте з двох боків до золотистого кольору. Викладайте на паперову серветку, щоб стік зайвий жир. Готові пундики посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Дріжджі можна використовувати сухі.
Читайте також:
- Сирні булочки з кунжутом: рецепт смачної випічки
- Сирне печиво з лимонним курдом: рецепт незвичайної випічки
- Мигдальне печиво у формі півмісяця: дуже простий рецепт
- Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт