Найкорисніші консерви для здоров’я серця, мозку та кісток: бюджетні та смачні варіанти

Не варто недооцінювати консерви, навіть найдоступніші з них, як-от кілька чи квасоля, можуть стати повноцінним джерелом вітамінів та жирів, які вкрай необхідні нашому організмові для належного функціонування.

Які консерви найкорисніші

Які консерви найкорисніші / © Freepik

Консерви — це не лише зручно, але й дуже корисно, якщо вибрати продукт правильно. Деякі з них багаті на омега-3, білок і мінерали, які підтримують здоров’я серця, розумову активність і міцність кісток. Обираючи такі продукти, можна отримати вітамінний суперфуд без великих витрат. Розповідаємо, які найкращі та найдоступніші консерви, що мають потужну цінність для нашого здоров’я.

Які найкорисніші консерви для здоров’я серця, мозку та кісток: смачні й недорогі

  • Кілька в томаті чи власному соку. Це маленька недорога риба, але в її консервах містяться важливі поживні речовини: омега-3, білок і йод. Які знижують рівень «поганого» холестерину та підтримують здоров’я серцево-судинної системи на належному рівні. Такі консерви доступні за ціною, місять достатню кількість корисних жирних кислот і дуже смачні.

  • Сардини у власному соку. Сардини — один із найцінніших варіантів. Вони містять омега-3, кальцій і вітамін D, що корисні для міцності кісток. Ці консерви мають потужний ефект для серця і судин, зміцнюють кістки, містять концентрований білок.

  • Тунець у власному соку — це недороге, але вкрай потужне джерело високоякісного білка без зайвого жиру. Він підтримує відновлення м’язів, енергію та здоров’я серця на належному рівні. Переваги консервованого тунця: багато білка, низька жирність, універсальність — підійде для сендвічів, салатів та пасти.

  • Квасоля чи нут у банці — рослинний білок та клітковина. Бобові консерви, як-от квасоля чи нут, — чудовий вибір для здоров’я серця й нормалізації рівня холестерину. Вони містять клітковину, яка знижує «поганий» холестерин, і білок для ситості та підтримки м’язів. Такі консерви дають довготривале насичення, покращують роботу шлунково-кишкового тракту, знижують ризики серцевих захворювань.


Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie